Hae tästä blogista

maanantai 11. syyskuuta 2017

HUS:n tiedottajan teksti, erään toimituksen jälkeen

Aurinkoisia päiviä – Sytomyssyjä lahjoitettiin Syöpäkeskukseen
Pöydällä on myssyjä sateenkaaren väreistä kokomustiin, kaikenlaiseen makuun. SytomyssyHUS-ryhmän Riitta Kirjalainen ja Anitta Tuomitie ovat tuoneet jälleen yhden kassillisen myssyjä syöpäpotilaille. Samalla on menossa kassillinen myssyjä ja sukkia vastasyntyneille Naistenklinikalle.
HYKS Syöpäkeskuksen ylihoitaja Vuokko Kolhonen, sekä Syöpäklinikan tuki ry:n puolesta osastonhoitaja Pirjo Lönnfors ja toimistosihteeri Eeva Lind-Ekholm ottivat lahjoitukset vastaan.
SytomyssyHUS-ryhmä on toiminut eri muodoissa jo vuodesta 2010. Aluksi ryhmä kutoi Naistenklinikalle sytomyssyjä sekä keskosille vauvamyssyjä ja keskospeittoja. Nyt myssyt ovat laajentuneet sukkiin ja niitä tuodaan myös Syöpätautien klinikalle. 
Myssyjä kerätään lankakauppoihin Helsingissä sekä ryhmän tapaamisissa. Ryhmä kokoontuu kolme kertaa viikossa Helsingissä ja Espoossa, pian myös Vantaalla. SytomyssyHUS-Facebook -ryhmässä on jo yli 200 jäsentä. 
- Olin aiemmin Sinivalkoiset sukat -ryhmässä ja siirryin sieltä sitten tähän Sytomyssy-ryhmään. Meillä on pari lankakauppaa, johon ihmiset voivat käydä viemässä vaikka yhden myssyn, Tuomitie kertoo.
Ihmiset käyvät myös lahjoittamassa omia lankojaan lankakauppoihin sytomyssyjen neulomista varten. Kirjalaisen mukaan lankoja on tullut lahjoituksena, kun monilla on vanhoja lankavarastoja, joita ei ole tullut käytettyä. 
Tavaksi on myös otettu liittää kuhunkin myssyyn pieni tervehdys vastaanottajaa varten sekä pesuohjeet.
Lönnforsin mukaan seuraavana päivänä jo lähes kaikki myssyt ja sukat ovat jo löytäneet uuden kodin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti